NL   EN   DE                                                                                                                                Algemene voorwaarden        Sitemap      
             HOME      BUITENMEUBELEN   
   KLEUR       FOTO-IMPRESSIES       PROJECTEN       INFO                     BLOG    
                                                                   INFORMATIE         KONINGDAMEN         AMBACHTELIJKE KWALITEIT         DUURZAAMHEID    

 

 

 

 

De eerste ontwerpen van klassieke meubels dateren waarschijnlijk al van enkele honderden jaren terug. Die eerste meubels werden echt ambachtelijk gemaakt, met de beperkte technische mogelijkheden van toen. Dat is natuurlijk nu verleden tijd, de technische mogelijkheden van vandaag zijn enorm groot. En economisch gezien geldt bovendien dat het grootste deel van de buitenmeubelen tegenwoordig in massa wordt gemaakt in het Verre Oosten of in Oost-Europa. Standaard produkten, die in volle containers de wereld in gaan. Wanneer je produkten wilt ontwerpen en vervaardigen speelt een groot aantal facetten mee. Daarbij zijn een constante kwaliteit, economische haalbaarheid, flexibiliteit en service heel belangrijk.

      

Wij ontwikkelen en maken de Anton Damen meubels nog steeds in Nederland. En nog steeds komt daar voor een belangrijk deel ambachtelijk handwerk aan te pas. Ook al hebben we door de jaren heen natuurlijk wel verder geïnvesteerd in nieuwe produktie-technieken. Innovatie is essentieel om mee te kunnen groeien met veranderende wensen en eisen uit de markt. Maar het tijdloze, klassieke buitenmeubel blijft centraal staan. En ons streven naar exclusieve buitenmeubels van de hoogste kwaliteit, in fabricage en afwerking, blijft onveranderd. Ambachtelijke kwaliteit, waarschijnlijk niet beter te illustreren dan met een aambeeld. We gebruiken het nog steeds.

  

 

Basisprodukt uit staal verzinken tegen roestwerking

 

De buitenmeubels worden gemaakt van louter natuurlijke materialen, metaal en hardhout. Staal is het basisprodukt. We werken met kwalitatief het beste staal dat beschikbaar is voor deze toepassingen. We beginnen met het afkorten van alle staaldelen, boren van alle gaten, buigen en lassen van de verschillende onderdelen van de meubels: stoelen, deckchair en ligbed, tweezits- en driezitsbanken en de diverse tafels. We werken met vaste modellen voor alle meubels die we in onze collectie hebben, om daarmee zeker te zijn dat maatvoering en model steeds gelijk zijn. Zodat we met zekerheid na vele jaren die extra twee stoelen bij de tafel in exact dezelfde uitvoering kunnen leveren aan onze klant. Of dat die extra tafel precies even hoog is als 'de eerste tafel op het andere terras'. Naast alle vaste modellen doen we ook maatwerk, om naar wens van onze klanten bijvoorbeeld een tafel op maat te maken, of stoelen die iets hoger zijn dan normaal, of een ligbed dat extra lang en breed is.

Het is een unieke propositie die we kunnen bieden omdat we de produktie in Nederland doen. Ook denken we graag mee met de uitwerking van nieuwe ideeën en ontwikkeling van nieuw produkten. Volledig maatwerk is mogelijk, geheel op specificatie en naar ontwerp van onze klanten.

 

Bij elk buitenmeubel van Anton Damen wordt in het frame de merknaam in het stalen frame gestanst, een bewijs van een oorspronkelijk kwaliteitsprodukt.

 

 

 

 

                                         

                            

 

 

Wanneer het meubel in alle onderdelen is gemaakt van staal is de eerstvolgende stap om alle staaldelen volledig te verzinken tegen roestwerking. Dit is de essentiële bescherming voor duurzame kwaliteit. Alle staaldelen worden gedompeld in een zinkbad (proces van electrolytisch verzinken) waardoor er een kleine zinklaag op het staal komt. Daarna krijgen de staaldelen een afdichtlaag daaroverheen.

 

 

Montage en lakken van de meubels

 

De verzinkte staaldelen worden vervolgens gemonteerd tot het complete meubel. Voor de stoelen, deckchair, ligbed en de banken betekent dit dat de verschillende delen aan elkaar worden gezet met roestvrijstalen klinknagels op alle scharnierpunten. Wanneer het meubel is gemonteerd wordt het het als geheel gericht en uitgelijnd.

 

Hierna worden de stalen frames volledig gelakt in de kleur die de klant heeft gevraagd. Dit lakken (proces van poedercoating) gebeurt in meerdere lagen, zeker op kritische hoekdelen, lasverbindingen of scharnierpunten, zodat het totale frame een goed dekkende laklaag heeft gekregen.

 

                                   

                         

 

 

 

Het is de combinatie van kwaliteit staal, een goede zinklaag en beschermingslaag en daarop een laklaag van een heel sterke polyesterlak die onze meubels uitermate geschikt maken om buiten te staan, zomer en winter, onder alle weersomstandigheden.

 

 

Hardhouten latten vol gelakt

 

In een apart proces worden de hardhouten latten afgelakt. In diverse lagen krijgen de hardhouten latten en armliggers een laklaag in de kleur die de klant heeft gevraagd. We kunnen in elke gewenste RAL-kleur af lakken. De lak die gebruikt wordt is een heel sterke twee-componentenlak die onder andere ook wordt toegepast in de auto-industrie en optimaal bestand is tegen de weersomstandigheden en ook een hoge kras vastheid heeft. De Anton Damen meubelen zijn hiermee uniek. Er zijn leveranciers die ook meubels aanbieden in de klassieke sfeer, maar altijd blijft het hardhout dan onbehandeld. De Anton Damen meubelen kunnen we ook bieden met onbehandeld hardhout, maar daarnaast hebben we grote expertise en jarenlange ervaring met vol gelakte buitenmeubelen.

 

  

                                                  

                

                                                          

 

 

Eindassemblage en verpakken

 

Wanneer zowel het frame als de hardhouten latten volledig klaar, dan doen we de eindmontage van de meubels. Het hardhout wordt op de stoelen en banken vastgezet en het meubel krijgt de laatste afwerking, voordat elk produkt apart wordt verpakt en verzendklaar gemaakt.

 

De laatste stap: het Anton naamplaatje op elk meubel, nog een herkenning van de kwaliteit van een mooi klassiek buitenmeubel.

 

 

                                                    

                            

 

 

 

 

 

 ---   ooo   ---

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2015      www.KoningDamen.com       Alle rechten voorbehouden

www.koningdamen.com