NL    EN   DE                                                                                                                                Algemene voorwaarden        Sitemap      
             HOME      BUITENMEUBELEN   
   KLEUR       FOTO-IMPRESSIES       PROJECTEN       INFO                     BLOG   

  

 

Gelakte meubelen geven een unieke, prachtige uitstraling, het maakt de klassieke buitenmeubelen van Anton Damen tot een exclusief en kwalitatief top produkt. Met het volledig verzinken van de stalen meubels en het lakken van de hardhouten zitting- en ruglatten en armliggers maken we een totaal buitenprodukt dat vele jaren goed en mooi blijft en probleemloos buiten kan blijven staan.

 

De Anton Damen buitenmeubelen in de series Moerlandth en Sypestein worden standaard volledig gelakt. De stalen meubelen zelf (frame van de stoel, bank of het tafelonderstel) worden na het verzinken gelakt in kleur. In een separaat proces worden de hardhouten latten (zitting, rug en armliggers) in meerdere lagen gelakt.

Een zeer sterke tweecomponenten lak is de basis voor het lakwerk, die dan ook goed krasbestendig is en goed bestand is tegen verwering als gevolg van zonlicht en water. Na verloop van jaren wordt de lak als gevolg van de weersomstandigheden wel minder glanzend, maar dit doet niets af aan de sterkte van de lak. Juist de combinatie van de lakkleur met de kleurstelling van de omgeving waarin de meubels komen te staan (kozijnen en deuren, kleur van het huis, de ondergrond), maakt het tot een prachtig geheel. 

 

  

 

   

     

  

 

 

 

We hanteren verschillende mogelijkheden voor het lakken van de buitenmeubelen. Standaard worden de meubels gelakt in hoogglans en worden de hardhouten latten en armliggers vol gelakt, dit houdt in dat het oppervlak egaal glad is en de nerfstructuur van het hardhout niet meer zichtbaar is. Alternatief lakken we ook zodanig dat de nerfstructuur van het hardhout zichtbaar blijft. Zoals al aangegeven is hoogglans lak de standaard, maar we hebben ook meubels gelakt in matlak, zowel de stalen frames als het hardhout.

 

Voor alle buitenmeubelen van Anton Damen geldt de standaardkleur donkergroen (‘oud-hollands grachtengroen’). Voor alle andere kleuren hanteren we een meerprijs van 10%. De donkergroene kleur van Anton Damen is speciaal ontwikkeld voor onze buitenmeubelen. De meubels kunnen daarnaast in elke RAL-kleur worden gelakt. Ook is het mogelijk om het stalen frame en de hardhouten latten in verschillende kleuren te lakken. Voor alles geldt dat maatwerk in afwerking en kleur mogelijk is.

 

In de ontwikkeling en fabricage van onze buitenmeubelen besteden we de grootst mogelijke aandacht aan kwaliteit, zowel in de gebruikte materialen, de constructie van de verschillende meubels, als in de afwerking. Wanneer het produkt klaar is, wordt elk meubel apart verpakt. Stoelen, banken en de kleinere tafels zijn allemaal enkel verpakt in dozen, de grotere tafels worden apart verpakt. Zoveel als mogelijk houden we met het verpakken al rekening met de situatie van elke klant en de levering van de meubels.

 

Veel buitenmeubels Anton Damen worden zoals al aangegeven gelakt in standaard donkergroen, een heel klassieke kleur. Met lakken van deze klassieke buitenmeubels in een andere kleur creëer je een verrassende, frisse sfeer en uitstraling. Klassiek design in een moderne, frivole uitstraling. Elke RAL-kleur is mogelijk, we hanteren een vaste meerprijs voor alle andere kleuren van 10%. Hieronder diverse foto voorbeelden van gelakte buitenmeubels Anton Damen in andere kleuren.

 

 

 

   

    

    

 

 

 

  

Het is ook mogelijk om de hardhouten latten en armliggers ongelakt te laten. In de April serie wordt het stalen frame verzinkt en gelakt, maar worden de meubels standaard afgemonteerd met de hardhouten latten in naturel (ongelakt).

 

Wanneer de latten niet worden gelakt, dan zal het onbehandelde hardhout na verloop van tijd gaan vergrijzen, als gevolg van het licht (en buiten ook in combinatie met regenwater). Dit heeft geen consequenties voor de constructie en duurzaamheid op zich. In die zin is het vergrijzen dan ook niet slechter (of beter), dit is vooral een keuze van mooi vinden of juist niet en is ook afhankelijk van de omgeving waarin de meubelen komen te staan. Om het vergrijzen tegen te gaan kunnen de hardhouten latten en armliggers worden geolied, maar essentieel is wel dat dit jaarlijks wordt herhaald om het goed te houden.

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 


 

Copyright © 2017      www.KoningDamen.com       All rights reserved

www.koningdamen.com